Salades van rauwe spinzie, gebakken paddenstoelen en serranoham
0-20 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig
Onbekend
Ingrediënten
300 g spinazie
500 g gemengde paddenstoelen, in stukken
100 g Serranoham, in smalle plakken
4 eieren, zachtgekookt (5 min.)
Half bosje bieslook, fijngesneden
Voor de dressing:
1 sjalotje, fijn gesnipperd
50 ml olijfolie
1 kleine lepel mosterd
Snufje Provencaalse kruiden
1 eigeel
2 eetlepels balsamicoazijn
Scheutje room
1 kleine lepel honing
Bereidingswijze
Stap 1.
Meng alle ingredienten voor de dressing en maak er met de staafmixer een egale saus van. Meng de saus met de rauwe spinazie. Bak de paddenstoelen kort in wat olijfolie.
Stap 2.
Verdeel de spinazie over vier borden en schep de paddenstoelen erop. leg de plakjes Serranoham in het midden. pel de eitjes en snij ze voorzichtig doormidden. Leg ze bovenop de serranoham. Bestrooi dit met bieslook.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!