Ingrediënten
4 (varkens)kophaasjes (100 g elk),
4 plakken Parmaham,
3 eetlepels olijfolie,
300 g diepvries doperwten,
50 g roomboter,
½ dl room,
1 bosje bospeen,
1 glas verse jus d’orange,
1 eetlepel suiker
Bereidingswijze
Kook de doperwten goed gaar. Giet ze af en pureer ze met de helft van de boter en de room tot een glad mengsel.
Schil de worteltjes en halveer ze in de lengte. Laat het loof er een stukje aan zitten.
Kook de worteltjes beetgaar in de jus d’orange met suiker, zout en peper. Stoof ze nadat ze afgegoten zijn nog even kort met de resterende roomboter.
Wikkel de kophaasjes in de Parmaham en zet dit vast met een prikkertje. Bak de pakketjes in olie iets verder dan rosé in ongeveer 15 minuten. Snijd ze in twee gelijke stukken.
Plaats het vlees op een verwarmd bord, met daar omheen de doperwtenpuree en de worteltjes. Garneer met een plakje citroen.