Sandwich met Aziatische steak tartaar en shisoblad
20-40 minuten
Bakken
4 personen
Lunch
Rund
Overig
Onbekend

Ingrediënten

  • 200 g kogelbiefstuk, licht aangevroren
  • 1 tl tomatenketchup
  • 2 tl lichte sojasaus
  • 2 el olijfolie
  • 4 kleine eitjes
  • 4 tl furikake (groente-vismengsel dat de smaak versterkt)
  • 4 shisobladeren
  • 8 sneetjes casinobrood wit, geroosterd
  • 4 el mayonaise
  • 1 tl wasabipasta
  • peper
  • steekring van 9 cm

Bereidingswijze

  1. Snijd met een scherp mes de biefstuk tot tartaar of laat dit de Keurslager doen. Breng de steak tartaar op smaak met tomatenketchup, lichte sojasaus en peper.
  2. Steek met een steekring rondjes uit het casinobrood. Meng de mayonaise met de wasabipasta.
  3. Verhit olijfolie in een koekenpan en zet de steekring erin. Breek hier een eitje in en bak totdat het eiwit is gestold. Herhaal dit nog drie keer.
  4. Leg op ieder bord een rondje casinobrood en besmeer dit met wat wasabimayonaise. Leg daarop een shisoblad met een royale schep steak tartaar. Leg daar het gebakken eitje bovenop, gevolgd door weer een rondje casinobrood. Besmeer dit met wasabimayonaise en bestrooi het royaal met de furikake.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 519 KCAL (2164 KJ). EIWIT: 25 G. VET: 30 G (WAARVAN 25 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 35 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!