Ingrediënten
1 halve gerookte kipfilet gesneden of 150 gram gebraden kipfilet
12 sneetjes tarweknipbrood
150 g tzaziki (kant-en-klaar)
2 eetlepels geroosterde
pijnboompitten
een halve komkommer
in plakjes gesneden
10 sprietjes bieslook, gehalveerd
Bereidingswijze
Rooster de sneetjes brood licht aan.
Meng de pijnboompitten met de helft van de tzaziki.
Leg vier keer drie sneetjes brood boven elkaar.
Besmeer de eerste sneetjes met de rest van de tzaziki. Verdeel de plakjes kipfilet en vier sprietjes bieslook eroverheen.
Besmeer het tweede sneetje met de tzaziki met pijnboompitten, en beleg met plakjes komkommer, kipfilet en de rest van de bieslook. Breng op smaak met zout en peper.
Besmeer het derde sneetje met tzaziki met pijnboompitten en leg het met de besmeerde kant naar beneden op het tweede sneetje.
Snijd de sandwiches diagonaal door en serveer twee halve sandwiches op een bord.