Breekbrood
20-40 minuten
Oven
4 personen
Lunch
Varken
Overig
Herfst

Ingrediënten

  • 500 g boerenbrood (niet gesneden)
  • 2 rookworsten, verwarmd in heet water
  • 8 plakjes uitgebakken ontbijtspek
  • 4 kleine uien, schoongemaakt en in ringen gesneden
  • 20 g boter
  • 4 el mayonnaise
  • 2 el grove mosterd
  • 150 g veldsla
  • 200 g versgeraspte belegen kaas
  • 8 augurken

Bereidingswijze

  1. Snijd het brood in om de 1,5 cm, maar niet door.
  2. Snijd de gewelde rookworst in schuine repen en gril ze op een hete grillplaat totdat er grillstrepen ontstaan.
  3. Bak in een koekenpan de uienringen met 20 g boter op zacht vuur goudbruin.
  4. Meng de mosterd met de mayonaise en smeer de inkepingen van het brood ermee in.
  5. Vul de inkepingen met rookworst, ontbijtspek en de helft van de sla. Verdeel de gebakken uienringen over het brood.
  6. Bestrooi het geheel met kaas. Zet dit in een oven van 200 graden tot de kaas gesmolten is.
  7. Steek de augurken erin, snijd het brood in vieren en garneer met de rest van de sla.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 1200 KCAL (5040 KJ). EIWIT: 53 G. VET: 80 G (WAARVAN 47 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 62 G.

TIP: Het brood kan natuurlijk ook met andere combinaties gevuld worden. Denk aan rookvlees met plakjes avocado en tomaat. Of aan fricandeau met tonijnsaus en kappertjes.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!