Sashimi van entrecote
20-40 minuten
Bakken
4 personen
Lunch
Rund
Japans

Ingrediënten

  • 400 g entrecote
  • 1 niet te grote rettich, goed gewassen
  • 1 bakje shiso purper (cress/kiemgroente)
  • Rasp en sap van een halve limoen
  • 2 dl mirin (Japanse kookwijn)
  • 2 dl zoete ketjap
  • 2 dl witte wijnazijn
  • 3 theelepels suiker
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • Halve kleine rode peper, fijngehakt
  • Half bosje bieslook

Bereidingswijze

  1. Maak een marinade van het limoensap, de rasp, de knoflook, de rode peper, de mirin en de ketjap.
  2. Schroei de entrecote op hoog vuur snel dicht aan beide kanten. Haal de vetrand eraf en snijd die in blokjes van een halve centimeter. Leg het vlees in de marinade en bak de blokjes vet uit tot kaantjes.
  3. Snijd met een mandoline spaghettislierten van de rettich. Verwarm de witte wijnazijn en los de suiker erin op. Laat de azijn afkoelen en meng die door de rettichslierten.
  4. Verdeel de plakjes entrecote over de borden en leg er een ‘nestje’ rettich bij. Druppel er een beetje van de marinade overheen en garneer met takjes bieslook, de kaantjes en shiso purper.

Voedingswaarde per persoon
315 KCAL (1325 KJ). EIWIT: 26 G. VET: 8 G (WAARVAN 4 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 34 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!