Saté ajam
0-20 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Hoofdgerecht
Kip
Indiaas
Barbecue

Ingrediënten

500 g kipfilet of ­dijen­ vlees, in blokjes gesneden spiesjes

Voor de saus:
Zie recept varkenssaté Singapore­style.

Voor de marinade:
­1 theelepel sambal
­6 eetlepels sojasaus
­2 eetlepels arachideolie
­1 theelepel laos
­1 theelepel gemberpoeder ­ 1 theelepel ketoembar
­1 eetlepel suiker

Bereidingswijze

Meng de ingredienten voor de marinade. Marineer de blokjes kip een uur. Maak de saus: zie recept varkenssate Singapore­style. Rijg de blokjes kip aan een spiesje en gril ze op de voorverwarmde barbecue. Serveer de saté met de pindasaus.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!