Saté Babi met zelfgemaakte satésaus
20-40 minuten
Koken
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig
Feesten en partijen

Ingrediënten

  • 500 g varkenslap van de schouder
  • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 6 el ketjap manis
  • 1 tl azijn
  • 1 el olie
  • 1 tl bruine suiker
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl gemberpoeder
  • 2 el sambal
  • Peper en zout

Satésaus

  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 3 cm gember, geraspt
  • 1 el olijfolie
  • 4 el pindakaas, met stukjes noot
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 el ketjap manis
  • 2 tl sambal
  • 1 tl gemalen komijn

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 25 minuten
​​​​​​​Marineertijd: 4 uur

  1. Snijd de varkenslap van de schouder in blokjes (of vraag het je Keurslager). Meng alle genoemde benodigdheden voor de marinade door elkaar en meng vervolgens het vlees erdoorheen.
  2. Dek het geheel af en zet het in de koelkast om minimaal 4 uur te marineren (dit kun je ook de dag ervoor doen). Schep het vlees af en toe om.
  3. Prik de vleesblokjes op satéstokjes en gril ze op de barbecue 4 tot 5 minuten aan elke kant tot ze gaar zijn.

VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 376 KCAL (1566 KJ). VET: 24 G (WAARVAN 13 G ONVERZADIGD). EIWIT: 24 G. KOOLHYDRATEN: 16 G.

Satésaus

  1. Verhit de olijfolie in een pannetje met een dikke bodem en fruit de ui, knoflook en gember ongeveer 2 minuten.
  2. Voeg de pindakaas en kokosmelk toe en roer totdat de saus kookt en dikker wordt.
  3. Roer dan de ketjap manis, sambal en komijn erdoor. Houd de saus warm.

VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 290 KCAL (1202 KJ). VET: 24 G (WAARVAN 13 G ONVERZADIGD). EIWIT: 6 G. KOOLHYDRATEN: 11 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!