Saté van twee soorten spek
langer dan 60 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Nederlands

Ingrediënten

  • 400 g katenspek aan één stuk
  • 300 g gerookt ontbijtspek, in plakjes
  • 150 ml ketjap manis
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 4 cm verse gember geraspt
  • Sap van 2 citroenen
  • 2 eetlepels sambal manis
  • 4 teentjes knoflook geperst

VOOR DE SAUS

  • 1 pot pindakaas met stukjes noot à 350 gram
  • 100 ml melk
  • 100 ml marinade van het vlees

Bereidingswijze

  1. Snijd het katenspek in blokken van 2 cm en meng de ketjap, bruine suiker, gember, sap van de citroenen, de sambal en de knoflook. Leg het spek erin en laat een nacht marineren in de koelkast. Leg spiesjes in water om verbranding tegen te gaan.
  2. Snijd de plakjes ontbijtspek doormidden. Laat het katenspek uitlekken en vang de marinade op. Rijg vervolgens een half plakje ontbijtspek aan een spiesje en dan een blok katenspek. Herhaal dit tot je drie blokken met daartussen ontbijtspek aan ieder stokje hebt.
  3. Verhit de pindakaas in een pannetje met een dikke bodem samen met de marinade en de melk. Meng de saus goed en laat op een zacht vuur even koken.
  4. Verwarm een grillplaat en gril de spiesjes op niet te hoog vuur 6 minuten tot ze een licht korstje hebben. Serveer met rijst en boontjes en de pindasaus.

VOEDINGSWAARDE PER STUK INCLUSIEF SAUS: 420 KCAL (1765 KJ). EIWIT: 15 G.
VET: 33 G (WAARVAN 23 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 15 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!