Saucijs met pasta en artisjokharten
20-40 minuten
Koken
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Nederlands

Ingrediënten

  • 500 g saucijzen
  • 30 g boter
  • 500 g linguine (pasta)
  • 10 zongedroogde tomaten op olie
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 eetlepels olie van de zongedroogde tomaten
  • 250 g champignons
  • 1 pot artisjokharten, uitgelekt
  • Peper

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
  2. Bak de saucijzen gaar in de boter.
  3. Pureer de zongedroogde tomaten met 2 eetlepels olie van de zongedroogde tomaten. Breng op smaak met knoflook en peper.
  4. Haal de saucijzen uit de pan en snijd ze in schijfjes van ongeveer 2 cm.
  5. Smoor de champignons in het braadvocht van de saucijzen. Warm de uitgelekte artisjokharten heel even mee. Meng de pasta met de champignons, artisjokharten en stukjes saucijs. Schep daarna de tomatenpuree door de pasta.

Voedingswaarde per persoon
915 KCAL (3845 KJ). EIWIT: 40 G. VET: 41 G (WAARVAN 27 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 94 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!