Saucijs met pastinaak en blauwe kaas
20-40 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Nederlands
Feesten en partijen
Traybake-Saucijs-Pastinaak-Blauwe-Kaas-Proef-1-2024-LR--b3a25a6d-4c9b-41f2-8cbb-7734e4036a19.jpg

Ingrediënten

  • 400 g rundersaucijs, 4 stuks
  • 300 g witlof (4 stronkjes)
  • 400 g pastinaken
  • 3 el olijfolie
  • 2 Conference peren
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 50 g walnoten
  • 2 el honing
  • 150 g Gorgonzola
  • 50 g rode besjes
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de witlof in de lengte in kwarten. Schil de pastinaken en snijd ze in lange repen.
  3. Leg de groenten op een met bakpapier beklede bakplaat of grote ovenschaal besprenkel ze met olijfolie en voeg peper en zout naar smaak toe.
  4. Leg de saucijzen tussen de groenten en bak het geheel 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Halveer ondertussen de peren, verwijder het klokhuis en snijd ze in de lengte in parten. Hak de rozemarijnblaadjes fijn en de walnoten grof. Verdeel de peren over de groenten en bak deze nog 5 minuten mee.
  6. Besprenkel het geheel met de honing, verkruimel de Gorgonzola eroverheen en bestrooi het met de walnoten en rozemarijn.
  7. Zet de oven uit en plaats de bakplaat nog een paar minuten in de oven zodat de kaas wat zachter wordt. Garneer de saucijsjes voor het opdienen met de rode besjes.

VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 665 KCAL (2764 KJ). VET: 44 G (WAARVAN 29 G ONVERZADIGD). EIWIT: 32 G. KOOLHYDRATEN: 29 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!