Saucijzen met roergebakken groene kool
20-40 minuten
Wokken/Roerbakken
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig

Ingrediënten

  • 4 saucijzen
  • 2 el vloeibare boter
  • 1 el grove mosterd
  • 4 el olijfolie
  • 1 kleine groene kool, gewassen en in dunne reepjes gesneden
  • 50 g hazelnoten
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • mespuntje kurkuma
  • zout en peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin de saucijzen rondom bruin, giet er een scheutje water bij en de mosterd en laat ze in ca. 20 minuten in de saus gaar worden.
  2. Verhit ondertussen in een wok of grote koekenpan de olijfolie en roerbak hierin de kool met de hazelnoten, knoflook en kurkuma. Giet een klein beetje water over de kool en laat in ca. 5 minuten beetgaar worden.
  3. Breng op smaak met zout en peper.

    Lekker met rijst of gebakken aardappelen.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!