Scampi’s met sesamsaus
0-20 minuten
Gourmet/Fondue
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig
Kerst

Ingrediënten

  • 8 scampi’s
  • 2 bosuitjes, fijn gesneden ringetjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 8 shiitake paddenstoelen, in hele dunne reepjes gesneden
  • 1 theelepel zeer fijn gesneden verse gember
  • 60 g alfalfakiemen
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 2 eetlepels arachideolie
  • sap van een halve limoen
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 1 theelepel bruine basterdsuiker
  • zakje kroepoek (75 g)

Bereidingswijze

  1. Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal.
  2. Maak een marinade van sesamolie, knoflook, limoensap, oestersaus, bruine basterdsuiker en de gemberstukjes. Laat de scampi’s hierin een half uur marineren. Bewaar de marinade.
  3. Dep de scampi’s droog met keukenpapier.
  4. Verwarm arachideolie in het pannetje en bak hierin de bosuitjes en reepjes shiitake. Voeg de scampi’s toe en bak ze mee tot deze mooi roze kleuren. Doe de marinade erbij.
  5. Strooi er alfalfakiemen over op het bord en doe er wat kroepoek bij.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 140 KCAL (590 KJ). EIWIT: 4 G. VET: 10 G (WAARVAN 9 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 8 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!