Schnitzel met ovengebakken krieltjes en tuinkruidenpesto
0-20 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig

Ingrediënten

  • 4 gepaneerde schnitzels
  • krieltjes
  • 1 doosje kerstomaatjes van 250 g
  • grof zout en versgemalen peper
  • 1 el verse of gedroogde rozemarijn
  • 2 el olijfolie
  • 2 el vloeibare boter

Voor de pesto

  • 2 el gehakte peterselie
  • 2 el gehakte basilicum
  • 1 el gehakte bieslook
  • 1 teentje knoflook, grof gehakt
  • 2 el versgeraspte Parmezaanse kaas
  • 6 el olijfolie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220ºC.
  2. Spreid de krieltjes en kerstomaatjes uit op een bakplaat en bestrooi met zout, peper, rozemarijn en olijfolie. Bak de krieltjes en tomaatjes in 15 minuten hoog in de oven.
  3. Maak ondertussen de pesto: doe alle ingrediënten plus een snuf zout en peper in een keukenmachine en maal de pesto smeuïg, proef en breng verder op smaak.
  4. Verwarm de vloeibare boter in een grote koekenpan en bak de schnitzels op middelhoog vuur in circa 3 minuten per kant mooi bruin en gaar.
  5. Leg op elk bord een schnitzel, schep er wat krieltjes en tomaatjes op en giet er een straaltje pesto over.

    Lekker met een groene salade.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!