Schnitzelreepjes met mango-avocadosalsa
0-20 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Overig
Onbekend

Ingrediënten

  • 500 g ongepaneerde runderschnitzels
  • 1 limoen
  • zout en peper
  • 1 rijpe mango
  • 1 rijpe avocado
  • 8 radijsjes
  • 1 lente-uitje
  • 1 rood pepertje
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el gehakte korianderblad
  • bloem
  • poedersuiker
  • arachideolie
  • eventueel ijsbergsla voor de presentatie
  • basmati rijst

Bereidingswijze

  1. Was de limoen, rasp de schil en de pers de limoen uit. Schil de mango en avocado, halveren, pitten verwijderen en in kleine blokjes snijden. Deze met elkaar vermengen en er drie el limoensap door scheppen tegen het verkleuren.
  2. Was de radijsjes en snijd in kleine blokjes.
  3. Lente-uitje schoonmaken. Stengel en uitje heel fijn snipperen.
  4. Pepertjes wassen halveren, pitjes verwijderen en zeer fijn snipperen.
  5. Knoflookteentjes pellen en uitpersen.
  6. Alles, samen met de gehakte koriander, de limoenrasp, 1 el poedersuiker en zout en peper naar smaak door de blokjes mango en avocado scheppen. Deze salsa een uurtje afgedekt in de koelkast laten staan.
  7. Schnitzels in reepjes van 1 cm breed snijden, hier peper en zout door wrijven en met bloem bestuiven. Scheut olie verhitten en hierin de reepjes in circa 4 minuten al omscheppend gaar bakken.
  8. Vlees over vier borden verdelen. De salsa ernaast scheppen, mooi geserveerd op een blad met ijsbergsla.

    Lekker met basmati rijst.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!