Schnitzelrollade met asperges en romige mosterdsaus
20-40 minuten
Blancheren
4 personen
Lunch
Varken
Nederlands
Lente

Ingrediënten

  • 4 varkensschnitzels, ongepaneerd
  • 12 asperges, geschild
  • 200 ml slagroom
  • 200 ml runderfond (pot)
  • 2 el Dyon mosterd
  • 2 el boter
  • 200 g veldsla
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Blancheer de asperges door ze enkele minuten te koken en spoel ze daarna af met koud water. Dep ze droog en bestrooi ze met zout.
  2. Leg 3 asperges in de lengte op een schnitzel. Rol het vlees over de asperges, beginnend met een lange zijde, en zet het vast met keukentouw. Herhaal dit met de overige 3 schnitzels en asperges.
  3. Doe ondertussen de slagroom en de fond in een pan en breng het aan de kook. Laat dit tot de helft inkoken. Voeg dan eerst 1 el mosterd toe en proef! Voeg eventueel nog 1 el mosterd toe en warm alles heel even door.
  4. Bak de schnitzelrollade goudbruin in de uitgebruiste boter en breng het vlees op smaak met wat peper. Laat het vlees 5 minuten rusten en snijd er mooie stukken van. Serveren met wat mosterdsaus en veldsla.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 440 KCAL (1850 KJ). EIWIT: 38 G. VET: 23 G (WAARVAN 10 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 18 G.

TIP: Asperges als voorgerecht? Halveer onze hoofdgerechten en je hebt een heerlijk voorafje.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!