Schnitzels met tomaat, ui en bieslook
0-20 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig
Onbekend

Ingrediënten

  • 4 varkensschnitzels van circa 120 g per stuk
  • 40 g braadboter
  • zout en versgemalen peper
  • 1 of 2 uien
  • 1 of 2 teentjes knoflook
  • 500 g tomaten
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl gemengde gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 bosje bieslook

Bereidingswijze

  1. Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Verhit de boter in een grote koekenpan en bak de schnitzels op halfhoog vuur in circa 4 minuten per kant mooi bruin. Bestrooi ze met wat zout en peper en houd ze warm in een oven die op 100° C. is voorverwarmd.
  2. Snijd terwijl de schnitzels bakken de ui in halve ringen en hak de knoflook fijn. Snijd de tomaten zonder de steelaanzet in parten. Verhit de olijfolie in de pan en fruit de ui omscheppend tot ze begint te kleuren.
  3. Laat de knoflook en de kruiden kort mee fruiten.Doe de tomaat met het uitgelopen vocht in de pan en laat op hoog vuur omscheppend bakken tot het vocht is verdampt.
  4. Knip het bieslook in stukjes en schep kort voor het serveren door het tomatenmengsel. Schep het tomatenmengsel op de schnitzels.

    Serveer met gebakken aardappelen of frieten. Pasta kan ook.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!