Schouderkarbonade met kerrie en appel
20-40 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig

Ingrediënten

  • 4 schouderkarbonades
  • zout en peper
  • 2 tl kerriepoeder
  • 2 el vloeibare boter
  • 1 grote ui, in blokjes
  • 5 el gembersiroop
  • 2 elstar appels, geschild en in kleine blokjes
  • 2 el verse peterselie, gehakt

Bereidingswijze

  1. Bestrooi de karbonades rondom met zout, peper en kerriepoeder. Verwarm de boter in een pan en bak de karbonades om en om aan.
  2. Haal ze uit de pan en fruit in het bakvet de ui zachtjes goudbruin. Giet de gembersiroop erbij en roer de appelblokjes erdoor. Laat zachtjes aan de kook komen tot de appel iets zachter wordt en leg dan de karbonades terug in de saus.
  3. Wentel de karbonades af en toe om en laat ze zonder het deksel op de pan in circa 20 minuten gaar stoven. Controleer of de saus vochtig genoeg blijft. Voeg zonodig nog een paar eetlepels water toe. Breng de saus eventueel nog op smaak met zout en peper en bestrooi op het laatste moment met de gehakte peterselie.

    Lekker met rijst en bijvoorbeeld sugarsnaps.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!