Schouderkarbonade met romig gekaramelliseerde uiensaus
20-40 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Nederlands
Zomer

Ingrediënten

  • 600 g schouderkarbonade (4 stuks)
  • 2 el suiker
  • 2 el roomboter
  • 4 gele uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • 350 ml kookroom
  • 1 el balsamicoazijn
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Bestrooi de karbonades aan beide kanten met zout en 1 el suiker.
  2. Verhit 1 el roomboter in een koekenpan. Bak de karbonades aan beide kanten mooi goudbruin (ze hoeven nog niet gaar te zijn). Haal ze uit de pan. Verhit in diezelfde pan wederom 1 el roomboter.
  3. Snipper de uien en pers de knoflook. Rits de blaadjes van de rozemarijn en hak ze fijn. Voeg de ui, knoflook, rozemarijn en 1 el suiker toe aan de pan en zet het vuur laag. Karamelliseer de uien tot ze goudbruin zijn.
  4. Schenk de room en balsamicoazijn erbij en laat de saus 5 minuten inkoken (of tot de gewenste dikte). Breng het op smaak met peper en zout.
  5. Leg de karbonades terug in de pan en bak tot ze gaar zijn.
  6. Serveer de karbonades met de gekaramelliseerde uiensaus. Lekker met haricot verts en pastinaakpuree.

VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 578 KCAL (2402 KJ). VET: 41,5 G (WAARVAN 19,4 G ONVERZADIGD). EIWIT: 31,9 G. KOOLHYDRATEN: 18,0 G.

TIP: Garneer het gerecht met geroosterd amandelschaafsel. De geroosterde notensmaak is een mooie match met de lichtzoete uiensaus!

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!