Ingrediënten
750 g procureur of varkensbraadstuk
60 g boter
2 eetlepels olijfolie
500 ml Riesling
3 sjalotjes, fijngesneden
1 wortel, in blokjes gesneden
2 eetlepels zure room
Een kwart knolselderij, in blokjes gesneden
200 g champignons, in vieren gesneden
Bereidingswijze
Stap 1.
Dep het vlees met keukenpapier droog en bestrooi met versgemalen peper.
Stap 2.
Verwarm de boter en olie in een braad of hapjespan en bak hierin het vlees in 57 minuten rondom goud bruin. Neem het vlees uit de pan. Roer de Riesling, sjalotjes, wortel, champignons en knolselderij door de braadboter en leg het varkensbraadstuk terug in de pan. Smoor het varkensbraadstuk op een laag vuur met de deksel op de pan in ca. 4060 minuten gaar.
Stap 3.
Neem het vlees uit de pan en breng het verder op smaak met zout en versgemalen peper. Laat vervolgens 10 minuten rusten. Zeef de jus en bewaar de champignons. Laat de jus voor de helft inkoken, voeg de room toe en tot slot de champignons. Verwarm het vlees weer in de saus. Lekker met pasta en groene salade.