Secreto Ibérico met gegrilde romaine sla en honing-citroensaus
20-40 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig
Barbecue
Ingrediënten
Secreto Ibérico
- 800 g Secreto Ibérico
- 2 el zonnebloemolie
- peper en zout
- grof zeezout
- aluminiumfolie
Gegrilde romaine sla
- 2 kroppen romaine sla (elk 100 g)
- 100 g feta
- 150 ml extra vergine olijfolie
- 50 g Griekse yoghurt
- 3 el vers citroensap
- 1 teentje knoflook
- 130 g verse dille, gehakt
- 50 g geroosterde zonnebloempitten
- muntblaadjes
- peper en zout
Honing-citroensaus
- 100 ml kokosolie (gesmolten)
- 1 kleine sjalot, fijngesneden
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 50 ml wittewijnazijn
- 100 ml citroensap
- 1 el mosterd
- 2 el gembersaus
- 50 g honing
- 20 g muntblaadjes, gehakt
Bereidingswijze
Secreto Ibérico
- Haal de Secreto Ibérico 1 uur voor de bereiding uit de koeling en steek de barbecue aan voor directe garing (200 tot 225 graden).
- Dep de Secreto Ibérico droog met keukenpapier. Smeer het vlees in met de zonnebloemolie en breng het op smaak met peper en zout.
- Leg het vlees op de barbecue en gril het tot een kerntemperatuur van 60 graden (medium), ongeveer 4 minuten per kant. Haal de Secreto Ibérico van de barbecue en laat het vlees 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
- Strooi er eventueel nog wat grof zeezout overheen en snijd de Secreto Ibérico in mooie dunne plakken.
VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 581 KCAL (2428 KJ), VET: 43 G (WAARVAN 4 G ONVERZADIGD), EIWIT: 46 G, KOOLHYDRATEN: 0 G.
Gegrilde romaine sla
- Pureer de feta, olijfolie, Griekse yoghurt, citroensap, knoflook en een beetje zout en peper in een blender of keukenmachine. Bewaar het mengsel in een kom en roer de dille erdoorheen.
- Snijd de blaadje van de romaine sla in de lengte doormidden, gril ze ongeveer 2 minuten per kant en besprenkel ze met yoghurtdressing. Strooi er vervolgens geroosterde zonnebloempitten en enkele muntblaadjes overheen.
VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 535 KCAL (2209 KJ), VET: 52 G (WAARVAN 37 G ONVERZADIGD), EIWIT: 9 G, KOOLHYDRATEN: 6 G.
Honing-citroensaus
- Fruit de sjalot en knoflook in de gesmolten kokosolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Zet, zodra beide gaan kleuren, het vuur laag tot medium-laag en voeg wittewijnazijn, citroensap en mosterd toe. Klop alles goed door.
- Zodra het sausmengsel begint te koken de honing, gember en muntblaadjes toevoegen. Laat de saus 5 minuten pruttelen en zet dan het vuur uit.
VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 310 KCAL (1286 KJ), VET: 25 G (WAARVAN 5 G ONVERZADIGD), EIWIT: 1 G, KOOLHYDRATEN: 18 G.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!