Serranoham met buffelmozzarella en venkelzaad
20-40 minuten
Oven
6 personen
Borrel
Vleeswaren
Overig
Kerst

Ingrediënten

  • 100 g Serranoham
  • 4 bollen buffelmozzarella (125 g per stuk)
  • 1 bosje basilicum
  • 40 g veldsla
  • 250 g kerstomaatjes
  • 2 dl basilicumolie
  • 2 eetlepels witte balsamicoazijn
  • ½ eetlepel poedersuiker
  • 1 eetlepel geroosterd venkelzaad
  • peper
  • zeezout

Bereidingswijze

  1. Verdeel de veldsla over een groot bord of schaal. Snijd de buffelmozzarella in dunne plakken en verdeel ze als carpaccio over de sla. Besprenkel de mozzarella met basilicumolie en bestrooi deze met zeezout en peper.
  2. Verwarm de oven op 200 graden. Leg de kerstomaatjes op een vel aluminiumfolie, besprenkel ze met witte balsamicoazijn en basilicumolie. Strooi er poedersuiker en peper en zout overheen en vouw de folie dicht. Leg het pakketje 10 minuten in de voorverwarmde oven. Haal het eruit en laat het iets afkoelen.
  3. Leg de tomaatjes in het midden van de mozzarella. Maak rozetjes van de Serranoham en leg ze bij de tomaatjes.
  4. Garneer het geheel met geroosterd venkelzaad en basilicumblaadjes en geef er warme toast bij.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!