Shakshuka met kip
20-40 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Kip
Oosters
Herfst

Ingrediënten

  • 600 g kippendijen, zonder bot
  • 2 rode uien, in ringetjes gesneden
  • 400 g zoete aardappels
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 4 theelepels gerookte paprikapoeder
  • 2 rode pepers zonder zaadlijsten, fijngesneden
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 800 g gehakte tomaten (blik)
  • 4 eieren
  • enkele blaadjes verse koriander of platte peterselie
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Kruid de kippendijen met peper en zout. Verhit een grote pan met 1 eetlepel olijfolie op een middelhoog vuur en bak de kip 4 tot 5 minuten aan elke kant mooi bruin. Haal het vlees uit de pan.
  2. Schil en snijd de zoete aardappels in kleine stukjes van 1 cm.
  3. Verwarm dezelfde pan met een halve eetlepel olijfolie op een matig vuur en bak de ui en de zoete aardappel gedurende 10 minuten. Roer de gemalen komijn, gerookte paprikapoeder, de helft van de rode peper erdoor. Voeg vervolgens de rode paprika en de gehakte tomaten toe. Laat het 5 minuten sudderen en breng op smaak met peper en zout.
  4. Plaats de kippendijen in de saus en breek de eieren voorzichtig tussen de kip door. Plaats een deksel op de pan en laat het zachtjes 10 tot 15 minuten sudd eren totdat het eiwit is uitgehard en de kip gaar is. Strooi de overgebleven gesneden rode pepers en koriander erover.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 550 KCAL (2310 KJ). EIWIT: 40 G. VET: 27 G (WAARVAN 19 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 32 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!