Ingrediënten
200 g kipfilet, in reepjes
3 eetlepels olijfolie
3 theelepels shoarmakruidenmix
1 ei, losgeklopt
20 ml kokosroom
4 plakjes bladerdeeg
Snufje bloem
4 eetlepels bruine bonen, ongekookt
1 eidooier, losgeklopt
2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
4 eetlepels knoflooksaus
Bereidingswijze
Stap 1.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de kruidenmix door de reepjes kipfilet. Klop het ei los met de kokosroom.
Stap 2.
Vet vier muffinvormen in met olijfolie. Bepoeder het bladerdeeg met wat bloem en bekleed ieder vormpje met een plakje bladerdeeg. Prik gaatjes in het deeg, leg er een stukje bakpapier op en schep er een eetlepel ongekookte bruine bonen op. Bak het bladerdeeg 10 minuten ‘blind’ in de oven. Verwijder hierna de bonen en het bakpapier.
Stap 3.
Verwarm de olijfolie in een koekenpan, bak hierin de reepjes kipfilet gaar in 3 á 4 minuten. Verdeel de kipfilet over de bladerdeegbakjes en giet er een scheutje ei-kokosroommengsel over. Smeer het overhangend bladerdeeg in met de losgeklopte eidooier en bak het geheel nog eens 10 minuten in de oven.
Stap 4.
Haal de bakjes uit de vormpjes en garneer elk bladerdeegbakje met wat fijngehakte peterselie en een schep knoflooksaus.