Ingrediënten
1 shoarmapakket
200 g snelkookrijst
1 tablet kruidenbouillon
2 el olijfolie
1 rode paprika, in kleine blokjes
1/2 aubergine, in kleine blokjes
2 teentjes knoflook, gehakt
50 g garneeramandelen, 50 g pijnboompitten
100 g feta
2 el peterselie, gehakt
2 el koriander, gehakt
zout en peper
Bereidingswijze
Stap 1
Kook de rijst in 8 minuten gar in water met kruidenbouillontablet. Giet de rijst af en laat iets afkoelen. Verwarm de olie in een pan en roerbak de paprika en aubergine tot ze bruin kleuren. Voeg de knoflook en noten toe en bak nog 2 minuten op zacht vuur. Schep de rijst en kruiden erdoor en verkruimel de feta erboven. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 2
Verwarm de pitabroodjes uit het pakket en bak het shoarmavlees circa 3 minuten in de koekenpan. Vul de broodjes met het vlees en serveer met de rijst en saus.