Shoarmabroodjes met humus en komkommersalsa
0-20 minuten
Wokken/Roerbakken
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Turks
Onbekend

Ingrediënten

  • 1 shoarmapakket
  • 1 komkommer, geschild
  • 2 bosuitjes, in ringetjes
  • 1 el gehakte peterselie
  • 1 el gehakte koriander
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 1 el witte balsamicoazijn
  • zout en peper
  • 4 bladeren ijsbergsla, gewassen
  • 100 g humus (koelvak supermarkt of Turkse winkel)
  • 1 el geroosterd sesamzaad

Bereidingswijze

  1. Snijd de komkommer in de lengte door en schraap de zaadjes er met een lepeltje uit. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes en vermeng ze in een kom met de gehakte kruiden, olie en azijn en breng op smaak met zout en peper.
  2. Verwarm de wok en roerbak het schoarmavlees in 2 porties.
  3. Verwarm de pitabroodjes in de broodrooster of oven en snijd ze open. Vul ze met een blad sla, een lepel humus en wat vlees.
  4. Geef de komkommersalsa er op het bord bij. Bestrooi het gerecht met geroosterd sesamzaad.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!