Sinaasappelbietjessalade
40-60 minuten
Koken
6 personen
Bijgerecht
Varken
Nederlands
Lente

Ingrediënten

  • 600 g gekookte rode bietjes
  • 3 sinaasappels, geschild en in partjes gesneden
  • 2 el oranjebloesemwater
  • 1 el suiker
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 2 zakjes veldsla á 85 g
  • zout en versgemalen peper

Bereidingswijze

  1. Snijd de gekookte rode bietjes in blokjes en meng deze met de partjes sinaasappel.
  2. Verwarm op zacht vuur het oranjebloesemwater met de suiker en het kaneel, voeg naar smaak zout en peper toe.
  3. Schenk het oranjebloesemwater over de sinaasappelbietjessalade. Laat het 45 minuten in de koelkast intrekken.
  4. Verdeel de veldsla over een schaal en schep hier de sinaasappelbietjessalade op.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 75 KCAL (315 KJ). EIWIT: 2 G. VET: 1 G

Lekker bij geroosterde lamsbout en met couscous

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!