Sjalottenpuree
20-40 minuten
Oven
4 personen
Bijgerecht
Varken
Overig
Kerst

Ingrediënten

  • 8 grote sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 takje tijm
  • 2 el olijfolie
  • 4 wortelen
  • 1 prei
  • 50 g boter
  • 2 el suiker
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Maak met een dubbele laag van aluminiumfolie een zak en vouw de randjes om.
  2. Doe de sjalotten, tijm, knoflook en olijfolie in de zak, vouw deze goed dicht en leg de zak onder in de oven op een bakplaat bij de procureur, 40 minuten voordat de procureur uit de oven komt.
  3. Rasp de wortelen, snijd deze in staafjes van 5 cm en kook ze 10 minuten beetgaar.
  4. Was de prei goed en snijd stukjes van 3 cm. Kook de prei 4 minuten. Laat de prei, na het afgieten, schrikken in ijswater.
  5. Haal de sjalotten uit de oven en laat ze afkoelen. Pel de sjalotten en pureer deze in de keukenmachine tot een gladde massa ontstaat. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  6. Smelt boter in een koekenpan met suiker en zout. Voeg de stukjes prei en de wortelstaafjes toe en laat op zacht vuur de groenten karamelliseren. Laat het geheel goed doorwarmen.
  7. Smeer de sjalottenpuree uit op een voorverwarmde schaal of borden en drapeer hier de wortel en preistukjes omheen samen met de procureur.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 255 KCAL (1070 KJ). EIWIT: 3 G. VET: 18 G (WAARVAN 10 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 18 G.\u003c/small>

Lekker met rollade van procureur met mosterdsaus

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!