Ingrediënten
200 g huzarensalade
4 plakjes bladerdeeg
75 g ontbijtspekblokjes
1 appel, geschild en in partjes
2 eetlepels yogonaise
1 theelepel gembersiroop
Halve theelepel kerriepoeder
Klontje roomboter
Bereidingswijze
Stap 1.
Verwarm de oven voor (op de voorgeschreven temperatuur van het bladerdeeg). Ontdooi de velletjes bladerdeeg. Vet een muffinblik of vorm in met boter en bekleed vier vormpjes ieder met een velletje bladerdeeg. De randen mogen elkaar overlappen en een beetje buiten de vorm steken.
Stap 2.
Bak de bakjes ‘blind’: leg in ieder vormpje een stukje bakpapier en vul op met steunvulling. Zet de vormpjes ongeveer 12 minuten in de oven totdat ze goed gaar en lichtbruin zijn. Laat afkoelen totdat ze bijna koud zijn.
Stap 3.
Bak het ontbijtspek in een anti aanbakpan krokant. Bak de appel in een klein beetje roomboter lichtbruin.
Stap 4.
Meng de yogonaise met de kerriepoeder en gembersiroop. Vul de bladerdeeg bakjes met de huzarensalade, verdeel er de appel en het ontbijtspek overheen en serveer er apart de kerrie-yogonaise bij.