Slavink Anno 1952
20-40 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Gehakt
Nederlands
Lente

Ingrediënten

  • 400 g half-om-halfgehakt
  • 12 plakken gerookte ontbijtspek
  • 700 g mini krieltjes (naturel)
  • 4 el olijfolie
  • 1 ei
  • 1 tl mosterd
  • 3 el paneermeel
  • 4 el boter
  • 200 ml water
  • 4 uien, in ringen gesneden
  • 2 el bloem
  • 1 runderbouillonblokje
  • 4 little gems (mini bindsla)
  • 20 g krulpeterselie, fijngehakt
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven (200 ºC). Leg de mini krieltjes op een bakplaat (met bakpapier). Besprenkelen met olijfolie. Kruiden met peper en zout. Zet het 18 tot 20 minuten in de oven. Schep de aardappeltjes halverwege om.
  2. Meng het gehakt met ei, mosterd, paneermeel, peper en zout. Leg een plak ontbijtspek op een plank en leg er een plak dwars op een paar centimeter van de bovenzijde. Leg vervolgens een derde plak gelijk aan de eerste plak zodat deze elkaar net iets overlappen. Maak rolletjes van het gehakt en leg deze in het midden waar het spek elkaar kruist. Vouw de horizontale plak over het rolletje. Rol dan de twee plakken op om het rolletje. Druk alle kanten goed aan.
  3. Smelt 2 el boter in een pan. Bak de slavinken de eerste minuten op hoog vuur rondom aan en zet daarna het vuur laag. Bak ze in 10 minuten mooi goudbruin en gaar van binnen.
  4. Smelt 2 el boter in een pan en voeg de uien toe. Bak de uien op laag vuur. Bestrooi de uien met bloem en laat ze kort bakken. Voeg 200 ml water toe en verkruimel er de runderbouillon bij. Roer goed om en laat het indikken tot een mooie saus. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de slavinken met de mini krieltjes, uiensaus en little gem-blaadjes. Strooi er de fijngehakte peterselie over.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 795 KCAL (KJ). EIWIT: 34 G. VET: 54 G (WAARVAN 33 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 41 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!