Ingrediënten
4 slavinken
40 g braadboter
Voor de aardappelblokjes:
1 kg vastkokende aardappelen
1 grote ui
150 g mager rookspek in blokjes
25 g boter
2 eetlepels (olijf)olie
1 theelepel paprikapoeder
zout en versgemalen peper
Bereidingswijze
Snijd de geschilde aardappelen in plakken van 1 cm dik en snijd de plakken daarna in blokjes. Kook de aardappelblokjes in 5 minuten half gaar, giet ze af en laat ze droog stomen.
Snipper de ui. Snijd de spekblokjes klein. Verhit de boter en de olie in een grote koekenpan en laat de aardappelblokjes regelmatig omscheppend lichtbruin bakken.
Voeg het spek en de uiensnippers toe en laat omscheppend nogmaals circa 5 minuten bakken. Bestrooi de aardappelblokjes met het paprikapoeder en wat zout en peper en schep goed om.
Verhit intussen braadboter in een braadpan en bak de slavinken in circa 12 minuten rondom bruin.
Tip: bak slavinken op een matig vuur met het deksel schuin op de pan.
Lekker met een gemengde salade met komkommer en tomaten.