Slavink met geroosterde wintergroenten
40-60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig
Onbekend
Ingrediënten
- 4 slavinken
- 2 bosui
- 2 kleine winterwortels, geschild
- 2 pastinaak, geschild
- 4 takjes verse tijm
- 4 takjes verse rozemarijn
- 700 g aardappels, geschild
- Olijfolie
- 100 ml rode Port
- 20 g sjalotjes, fijngesneden
- 250 ml rode wijn
Bereidingswijze
Stap 1.
Verwarm de oven op 200 graden. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de slavinken op middelhoog vuur in circa acht minuten rondom bruin. Doe een deksel op de pan en bak ze op laag vuur in circa tien minuten gaar.
Stap 2.
Kook de aardappelen gaar en laat ze even droogstomen. Snijd de groenten grof. Vermeng ze met wat olijfolie en de kruiden en strooi er peper en zout over. Rooster de groenten ongeveer 30 minuten in de oven.
Stap 3.
Breng de port samen met de sjalotjes aan de kook. Voeg de rode wijn toe en laat dit inkoken tot een saus. Verdeel de aardappelen, groenten en de slavinken over de borden. Schep de saus eroverheen.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!