Slavink met preistamppot
20-40 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Nederlands

Ingrediënten

  • 4 slavinken
  • 8 grote aardappelen, geschild en in stukken
  • 60 g boter
  • 600 g prei, in ringetjes
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 150 ml melk
  • 150 g spekblokjes, uitgebakken
  • 1 mespunt nootmuskaat

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappels in 15 tot 20 minuten gaar en bak ondertussen de slavinken in circa 10 minuten in 10 gram boter rondom bruin.
  2. Smelt in een koekenpan 25 gram boter en fruit de prei met het kerriepoeder ongeveer 10 minuten. Voeg de melk toe en breng het mengsel aan de kook.
  3. Stamp de gekookte aardappels grof. Voeg het prei-kerriemengsel, de rest van de boter en de uitgebakken spekjes toe en breng de stamppot op smaak met versgemalen nootmuskaat, peper en zout.

Voedingswaarde per persoon:
Voedingswaarde per persoon: 673 kcal (2.831 kj). Eiwit: 31 g. Vet: 38 g (waarvan 16 g onverzadigd). Koolhydraten: 47 g.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!