Ingrediënten
4 sliptongfilets
Scheut witte wijn
6 plakken serranoham
50 g (room)boter
2 gedroogde casino boterhammen
Nootmuskaat
250 g aardappels, geschild en in stukken
50 ml melk
2 eetlepels mayonaise
1 eetlepel suiker
Sap van halve citroen
Bereidingswijze
Kook de aardappelen in ongeveer 15 minuten gaar. Giet ze af en stamp ze fijn. voeg de nootmuskaat en melk toe. Meng dit tot een gladde puree. Breng de puree op smaak met peper en zout.
Leg de plakjes serranoham op een bakplaat bekleed met vetvrij papier en droog ze ongeveer 10 minuten in de oven op 200 graden.
Meng met een staafmixer de (room)boter, gedroogde serranoham en de casinosneetjes goed door elkaar.
Leg de tongfilets in een ovenschaal en giet er een scheut witte wijn over. Peper ze goed in. Maak van het boterhammengsel een plakje en leg die op de tongfilets.
Zet de filets in een voorverwarmde oven en gaar ze in ongeveer 8 minuten op 180 graden.
Meng de mayonaise en suiker met het sap van de citroen tot een sausje en doe die in een spuitflesje.
Maak van de puree een streep en leg een tongfilet erop. Trek een streep citroenmayonaise naast de filet.