Smulvinken
0-20 minuten
Bakken
6 personen
Hoofdgerecht
Gehakt
Overig

Ingrediënten

  • 1000 gram gehakt halfom
  • Magere dunne varkenslapjes, gesneden in 20 dunne plakken
  • 150 gram geraspte cheddar kaas
  • 100 gram gebakken uitjes
  • 250 gram fijn gesneden champignons (blik)
  • 200 gram tomatenblokjes (vers)
  • 2 gram gemalen peper
  • 8 gram zeezout
  • Bamboeprikkers

Bereidingswijze

Bewerking
Meng de peper en het zout door het gehakt. Snij de ingrediënten klein en laat goed uitlekken.

Bereiding
Meng de cheddarkaas, tomatenblokjes, gesneden champignons en de uitjes door het gehakt. Maak hier rolletjes van, ongeveer 50 gram per rolletje. Leg het rolletje in de dunne plakken mager varkensvlees (vinken) en maak er een mooie vink van. Steek de rol dicht met een bamboe prikker.

Bak in ca. 10-15 de smulvinken rondom bruin.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!