Snelle gehaktomelet
0-20 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Gehakt
Overig
Onbekend

Ingrediënten

  • 700 g half-om-half gehakt
  • 1 el gedroogde Provençaalse of Italiaanse kruiden
  • 1 tl zout en peper
  • 1 el tomatenpuree
  • 4 zongedroogde tomaatjes, fijngesneden
  • handje groene olijven zonder pit, fijngehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 takjes peterselie, fijngehakt
  • 2 eieren
  • 2 verkruimelde beschuiten
  • om in te bakken: 2 el olie of vloeibare boter

Bereidingswijze

  1. Doe alle ingrediënten in een mengkom en kneed goed door tot een homogeen gehaktmengsel. Verwarm de olie of boter in een koekenpan met een diameter van 22 cm met antiaanbaklaag.
  2. Druk het gehakt in de pan en strijk de bovenkant glad met de bolle kant van een lepel. Bak eerst op hoog vuur 2 minuten en zet dan het vuur lager, laat circa 5 minuten garen. Keer met behulp van een platte deksel of bord de omelet om en bak aan de andere kant nog eens op hoog vuur 2 minuten, temper het vuur en laat nog 5 minuten garen.

    Snijd de omelet in punten en eet met frietjes en sla.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!