Ingrediënten
500 g fijne tuinerwten (diepvries)
Halve liter kippenbouillon
2 sjalotjes, fijngesneden
Kwart knolselderij, fijngesneden
1 rookworst
100 g kipfilet
3 eieren
100 ml room
150 g broodkruim
Bereidingswijze
Stap 1.
Bak de sjalotjes totdat ze glazig zijn en voeg daarna de knolselderij toe. Doe de bouillon en de erwten erbij en kook het geheel in 25 minuten gaar.
Stap 2.
Pureer het geheel met een staafmixer, zodat een mooie gladde erwtensoep ontstaat. Breng de soep op smaak met peper en zout.
Stap 3.
Snijd de rookworst en de kipfilet klein en maal ze in een keukenmachine helemaal fijn. Voeg vervolgens 2 eieren en de room toe en maak er een gladde massa van. Zet dit minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.
Stap 4.
Klop het overgebleven ei los. Maak bitterballen van het kip-rookworstmengsel door er eerst balletjes van te rollen en ze dan door het losgeklopte ei en het broodkruim te halen. Frituur de bitterballen ongeveer 3 minuten in olie van 180 graden.