Soep van witte kool en kalkoen
20-40 minuten
Koken
4 personen
Lunch
Kalkoen
Nederlands
Kerst

Ingrediënten

  • 300 g kalkoenfilet, in dunne plakjes
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 winterwortel, in gehalveerde plakjes
  • 400 g witte kool, gesneden
  • 400 g zwarte bonen, afgespoeld
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 laurierblaadje
  • 2 eetlepels fijngehakte krulpeterselie
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • Olijfolie

Bereidingswijze

1. Verhit drie eetlepels olie en fruit hierin de ui met de knoflook en wortel glazig. Voeg kool, bonen en kalkoen toe samen met de bouillon en het laurierblaadje. Breng het geheel aan de kook en laat de soep 10 minuten zachtjes koken.
2. Verdeel de soep over vier kommen en bestrooi ze eventueel met de peterselie en Parmezaanse kaas.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 390 KCAL (1640 KJ).
EIWIT: 29 G. VET: 21 G (WAARVAN 15 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 17 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!