Soufflé van courgette en gerookte kip
40-60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Vleeswaren
Nederlands

Ingrediënten

  • 300 gram gerookte kipfilet, fijngesneden
  • 50 g bloem
  • 400 ml melk
  • 100 g Parmezaanse kaas, fijngeraspt
  • 1 middelgrote courgette, fijngeraspt
  • 10 blaadjes salie, fijngesneden
  • 4 scharreleieren
  • Boter
  • Peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Smelt 50 gram boter in een pan, voeg de bloem toe en roer 2 minuten. Voeg scheutje voor scheutje de melk toe tot een gladde saus ontstaat.
  2. Haal de pan van de warmtebron. Voeg de Parmezaanse kaas toe, net als de uitgelekte geraspte courgette en de fijngesneden salieblaadjes. Meng de kip erdoorheen met grof gemalen peper.
  3. Splits de eieren en roer de dooiers door de saus. Klop de eiwitten stijf met een beetje zout. Spatel ze luchtig door het mengsel.
  4. Vet 8 ramequins met een diameter van 10 cm in met boter. Vul de bakjes met het mengsel tot net onder de rand en zet ze 30 minuten in de oven. Houd de ovendeur dicht om te voorkomen dat de soufflétjes inzakken. Lekker met een groene salade met kwarteleitjes en gebakken aardappeltjes of brood.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 235 KCAL (985 KJ). EIWIT: 20 G. VET: 13 G (WAARVAN 5 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 9 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!