Sous-vide bereide ribeye met linzensalade
langer dan 60 minuten
Overig
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Overig
Herfst

Ingrediënten

  • 4 ribeyes van 180 g (elk 2 cm dik)
  • 4 laurierblaadjes
  • 4 takjes tijm
  • versgemalen peper
  • olijfolie
  • zout

Linzensalade

  • 200 g Puy-linzen
  • 2 wortelen
  • 100 g rookspek, reepjes
  • 10 sprieten bieslook
  • 1 ui (4 kruidnagels in steken)
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 sjalot
  • 4 el walnotenolie
  • 3 takjes platte peterselie
  • 4 el dragonazijn
  • fleur de sel

Bereidingswijze

Sous-vide ribeye

  1. Vul de sous-vide bak met warm water en stel het apparaat in op 48 graden. Bestrooi de ribeyes met peper en zout en leg op elke ribeye een laurierblaadje en een takje tijm.
  2. Doe de ribeyes in sous-vide vacuüm zakken, seal deze dicht en leg ze in het apparaat. Haal de ribeyes na 60 minuten uit de zakken en dep het vlees droog. Bestrijk de ribeyes met olijfolie en bak ze in een hete koekenpan kort om en om bruin.

Linzensalade

  1. Schraap de wortelen schoon en snijd ze in blokjes van 1 cm. Kook de linzen 20 minuten in water zonder zout (anders worden de linzen niet gaar) met de wortelblokjes, de ui (met 4 kruidnagels erin gestoken) en de reepjes rookspek. De linzen moeten hierna nog stevig zijn. Laat ze uitlekken, spoel ze af en gooi de ui weg.
  2. Snijd de bleekselderij in blokjes, pluk de blaadjes van de peterselie, knip de bieslooksprieten in stukjes van 1 cm en pel en snipper de sjalot.
  3. Breng de linzen op smaak met fleur de sel, voeg de walnotenolie

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 825 KCAL (3465 KJ). EIWIT: 53 G. VET: 54 G (WAARVAN 38 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 27 G.

WIST JE DAT? Sous-videapparatuur
Sous-videapparaten zijn onder te verdelen in sous-videcirculators (of stick of dompelaar) en sous-videcookers (of wateroven).

  • Sous-videcirculator: een compacte dompelaar die je rechtop in een met water gevulde soeppan, emmer of zelfs een opbergbox plaatst. Het lijkt op een grote staafmixer die aan de rand wordt vastgeklemd.
  • Sous-videwateroven: de sous-vide cooker, ook wel wateroven genoemd, is in principe een sous-videcirculator met een geïntegreerd waterreservoir.

Meer over sous-vide

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!