Ingrediënten
750 gram mager lamsvlees van de bout in blokjes van ca. 3×3 cm gesneden
Voor de marinade:
2 eetl. citroensap
1 theel. verse of gedroogde tijm
1 theel. gedroogde oregano
versgemalen peper
1 dl olijfolie
zout (bij voorkeur grof gemalen zeezout)
Bereidingswijze
Stap 1
Roer voor de marinade het citroensap, de tijm, de oregano en wat peper in een flinke kom door elkaar en roer er daarna de olie door. Doe de blokjes lamsvlees bij de marinade en schep goed om. Laat op kamertemperatuur circa 2 uur of in de koelkast circa 12 uur marineren en schep in die tijd zo mogelijk een of twee keer om.
Stap 2
Rijg de blokjes vlees aan de spiesjes en rooster ze op de barbecue in circa 6 minuten rondom bruin. Het vlees moet van binnen nog een beetje rosé zijn. Lekker met tomatensaus of knoflooksaus en een Griekse salade met tomaten, komkommer en olijven.