Spaans-Italiaanse lasagne
20-40 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Vleeswaren
Italiaans

Ingrediënten

  • 200 g serranoham
  • 12 lasagnebladen
  • 500 g mascarpone
  • 300 ml volle melk
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 30 g venkelzaad, fijngestampt
  • 4 sinaasappels
  • 300 g geitenkaas, in plakken
  • 40 g geschaafde amandelen
  • Olijfolie
  • 20 zwarte olijven
  • Handvol verse basilicum
  • Zout en peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 180 graden.
  2. Boen de sinaasappels en rasp er één. Verwijder bij allemaal de schil en snijd het vruchtvlees tussen de vliezen uit.
  3. Roer de mascarpone los met de melk, de venkelzaadjes, knoflook en de sinaasappelrasp. Breng dit op smaak met zout en peper. Snijd de plakken geitenkaas in repen.
  4. Vet een ovenschaal in en schep hierin twee lepels mascarponesaus. Bedek dit met lasagnebladen en weer wat saus. Leg hierop wat geitenkaas, serranoham en een schep saus. Bedek dit met lasagnebladen, saus en een aantal sinaasappelpartjes. Leg hierop weer geitenkaas en serranoham en herhaal de stappen. Eindig met een laag lasagnebladen met saus en geitenkaas. Bedruppel het geheel met de olijfolie.
  5. Zet de schaal circa 35 minuten in de oven. Leg na 20 minuten nog wat serranoham over de lasagne en strooi er de geschaafde amandelen en olijven overheen. Zet de schaal nog 15 minuten terug in de oven.
  6. Haal de lasagne uit de oven en verdeel het over vier borden. Garneer de lasagne met de basilicum.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 1.251 KCAL (5.252 KJ). EIWIT: 40 G. VET: 97 G (WAARVAN 32 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 56 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!