Ingrediënten
400 gram chorizo in dikke plakken
1 flinke ui
2 teentjes knoflook
1 kleine winterwortel
2 stelen bleekselderij
2 eetl. olijfolie
1 eetl. paprikapoeder
1/2 theel. gedroogde tijm
3/4 lt kippenbouillon van 2 tabletten
1 groot blik witte bonen in tomatensaus (800 gram)
zout en versgemalen peper
Bereidingswijze
Stap 1
Snipper de ui en de knoflook. Snijd de schoongemaakte wortel in blokjes. Snijd de bleekselderij in boogjes. Snijd de worst in blokjes. Verhit de olie in de soeppan en laat de ui, de wortel, de bleekselderij en de worst omscheppend bakken tot het begint te kleuren. Laat de knoflook, het paprikapoeder en de tijm kort meebakken.
Stap 2
Blus af met de bouillon en voeg de bonen toe. Breng de soep aan de kook en laat circa 5 minuten zachtjes koken. Schep ongeveer de helft van de soep in een hoge kom en pureer met de staafmixer. Roer de gepureerde soep door de rest van de soep in de pan. Breng de soep op smaak met wat zout en peper.