Spaanse hamlapjes met witte wijn en saffraan
20-40 minuten
Koken
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Spaans

Ingrediënten

  • 600 g hamlapjes in blokjes
  • ovenvaste schaal
  • zout en peper
  • 2 el olijfolie
  • 4 tenen knoflook, gekneusd
  • 1 mespunt saffraandraadjes
  • ½ liter witte wijn
  • 1 laurierblad
  • 1 takje tijm
  • 500 g vastkokende aardappels, geschild en gehalveerd
  • 4 trostomaten, in kwarten

Bereidingswijze

Marineertijd: een nacht

  1. Leg de blokjes vlees in een ovenvaste schaal en bestrooi ze met zout en peper. Doe alle ingrediënten behalve de aardappels bij het vlees en schep goed om. Laat dit afgedekt een nacht marineren in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schep het vlees met de marinade en de aardappels door elkaar en zet de schaal de eerste 15 minuten onafgedekt in de hete oven. Temper de oven naar 150 graden. Dek de schaal af met deksel of aluminiumfolie en laat het gerecht nog een uur garen. Lekker met wat boerenbrood en salade.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!