Spaanse kippenstoof in sherrysaus met haricots verts
langer dan 60 minuten
Stoven
4 personen
Hoofdgerecht
Kip
Spaans
Winter
Ingrediënten
- 800 g kippendijen (zonder vel)
- 3 el zonnebloemolie
- 3 grote uien, in ringen
- 2 tenen knoflook, gesnipperd
- ¼ rode peper
- 2 el tomatenpuree
- 200 ml sherry (medium dry)
- 400 g kippenbouillon
- 100 g gedroogde pruimen
- 3 dl kookroom
- 600 g haricots verts
- 200 g rijst
- Peper en zout
Bereidingswijze
- Neem een braadpan en fruit hierin de uien, knoflook en rode peper. Voeg tomatenpuree toe (om te ontzuren) en blus af met de sherry. Kook het in tot de sherry is verdampt en voeg de kippenbouillon toe met de gedroogde pruimen en de room.
- Neem een bakpan en bak op hoog vuur de kippendijen in zonnebloemolie tot ze flink bruin zijn en voeg dit toe aan de saus. Laat het geheel 1,5 uur stoven met de deksel op de pan. Haal daarna de deksel eraf en laat het nog een half uur sudderen.
- Snijd de buiteneinden van de haricots verts eraf en blancheer ze beetgaar in ruim kokend water met zout.
- Was de rijst en kook deze gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Voeg peper en zout naar smaak toe aan de stoof. Plaats de pan met kippenstoof op tafel en serveer dit vanuit de pan, samen met de haricots verts en (in een kommetje) de rijst.
VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 927 KCAL (3870 KJ). VET: 40,4 G (WAARVAN 25,1 G ONVERZADIGD). EIWIT: 51,4 G. KOOLHYDRATEN: 70,5 G.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!