Spaanse risotto met kippendij en scampi’s
20-40 minuten
Oven
4 personen
Lunch
Kip
Spaans
Zomer

Ingrediënten

  • 500 g kippendijen, in stukken van 5 cm
  • 150 g gesneden chorizo
  • 8 scampi’s
  • 500 g Arboriorijst
  • 1 grote rode ui, in ringen gesneden
  • 3 el witte wijn
  • 8 saffraandraadjes, geweekt in de witte wijn
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 grote rode paprika, in repen gesneden
  • 20 kleine tomaatjes
  • 1 l kippenbouillon (warm)
  • 2 el gerookt paprikapoeder
  • 8 el olijfolie
  • 1 citroen, partjes
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Verhit in een paellapan (of een grote koekenpan) 6 el olijfolie en bak hierin de chorizo. Schep de chorizo uit de pan op een bordje en bewaar dit.
  3. Bak in dezelfde pan (met de achtergebleven olijfolie) de kippendijen 5 minuten, samen met de repen paprika, uienringen, paprikapoeder, geperste knoflook en saffraan. Schep dit ook op een bord.
  4. Doe de resterende olijfolie in de pan en strooi hier de rauwe Arboriorijst in. Meng dit goed door elkaar. Schenk de warme bouillon en de witte wijn erbij en roer dit voorzichtig door. Zorg dat de rijst helemaal onder het vocht staat.
  5. Rangschik de kippendijen, chorizo, scampi’s, paprika, tomaatjes en ui over de rijst. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  6. Laat het geheel zachtjes koken. Schenk er, indien nodig, nog wat bouillon op totdat de rijst gaar is. De rijstkorrel moet zacht van buiten en een beetje hard van binnen zijn.
  7. Serveer de risotto met een of twee partjes citroen.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 1145 KCAL (4810 KJ). EIWIT: 53 G. VET: 54 G (WAARVAN 41 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 107 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!