Spaanse spies met chorizo-mayonaise
40-60 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Tussengerecht
Varken
Spaans
Barbecue

Ingrediënten

  • 4 merguez-worstjes
  • 80 g chorizo, in kleine stukjes
  • 100 ml mayonaise
  • 1 groene paprika
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • 8 hele champignons
  • 1 stronkje little gem
  • 1 citroen

Bereidingswijze

  1. Steek de barbecue aan. Snijd de merguez-worstjes in drieën en de groene paprika in stukken van 2 cm. Meng 2 eetlepels olijfolie en peper en zout in een kom. Doe de champignons erdoor. Rijg de worstjes, paprika en champignons aan spiesen van roestvrij staal.
  2. Bak de spiesen op de barbecue in 20 minuten gaar. Regelmatig keren.
  3. Bak de chorizo in een pan zonder olie krokant. Giet het vet af en laat het afkoelen. Meng de chorizo-olie met de mayonaise. Bewaar dit koel.
  4. Scheur de little gem in stukjes en voeg de krokant gebakken blokjes chorizo toe. Giet er wat olijfolie overheen en rasp er wat citroenschil over. Serveer met de chorizo-mayonaise.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 575 KCAL (2415 KJ). EIWIT: 20 G. VET: 53 G (WAARVAN 40 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 4 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!