Spaanse spies met gemarineerde kipfilet
20-40 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Hoofdgerecht
Vleeswaren
Spaans
Barbecue

Ingrediënten

300g gemarineerde kipfilet
100g chorizo in plakjes
1 rode paprika
2 schijven verse ananas
4 grote spiesen
Kwastje olie

Bereidingswijze

Snijd de kipfilet in 16 blokjes. Was, droog en snijd de paprika in vieren, verwijder de zaadlijst en snijd er 16 blokjes van. Snijd de ananasschijven in vieren, snijd de harde kern weg en snijd de kwarten weer in tweeën. Rol 16 plakjes chorizo op en rijg de blokjes kip, paprika, ananas en rolletjes chorizo om en om aan een spies.
Bestrijk alles met een kwastje olie en rooster de spiesen op de hoogste stand van de barbecue in circa 4 minuten per kant bruin en gaar. Leg eventueel de eerste paar minuten een stuk aluminiumfolie op het barbecuerooster zodat de kip goed kan garen en de rest niet te snel verbrand.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!