Spaanse spinaziestamppot met chorizo
20-40 minuten
Koken
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Spaans
Winter

Ingrediënten

  • 125 g chorizo, in blokjes gesneden
  • 2 slagersrookworsten (à 375 g per stuk)
  • 1,5 kg zoete aardappels
  • 400 g bladspinazie, gewassen
  • 1 el olijfolie
  • 1 rode peper, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 100 g zongedroogde tomaatjes, uitgelekt en fijngesneden
  • 15 g bladpeterselie, fijngesneden
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar.
  2. Verhit ondertussen olijfolie in een koekenpan en bak hierin de chorizo knapperig.
  3. Voeg de rode peper, knoflook en zongedroogde tomaten toe. Roer door en bak dit nog een paar minuten op een laag vuur. Zet het vuur uit en dek de pan af met aluminiumfolie zodat alles warm blijft.
  4. Verwarm de rookworst in een pannetje met water. Let op, het water mag niet koken. Giet de aardappelen af en prak ze fijn met een pureestamper.
  5. Zet de pan terug op het vuur en voeg de spinazie in porties toe. Laat de spinazie al omscheppend slinken, voordat je een volgende portie toevoegt.
  6. Voeg als laatste de uitgebakken chorizo met de pittige bakolie en zongedroogde tomaatjes toe. Schep dit door de puree, proef en breng het op smaak met peper en zout.
  7. Doe de stamppot over in een serveerschaal. Beleg met plakjes rookworst en bestrooi de schaal met peterselie.

VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 1121 KCAL (4668 KJ). VET: 65 G (WAARVAN 43 G ONVERZADIGD). EIWIT: 46 G. KOOLHYDRATEN: 82 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!