Ingrediënten
1,5 kg spareribs
Voor de barbecuesaus:
1 grote ui
2 eetl. plantaardige olie
1 eetl. paprikapoeder
2 theel. cayennepeper
1 blik blokjes gepelde tomaten (400 g)
1 dl azijn
60 g bruine basterdsuiker
1 eetl. mosterd zout
Bereidingswijze
Stap 1
Maak eerst de barbecuesaus. Snipper de ui en laat in de olie glazig fruiten. Laat de paprikapoeder en cayennepeper kort meefruiten. Voeg de tomaat, de azijn, de suiker en de mosterd toe, breng aan de kook en laat in 20-30 minuten regelmatig roerend op halfhoog vuur inkoken tot een dikke saus. Breng op smaak met wat zout.
Stap 2
Vraag de Keurslager de spareribs in handzame porties te verdelen. Doe ze in een grote pan en giet er zoveel water op dat ze onder staan. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat met het deksel op de pan 1 – 1,5 uur zachtjes koken. Giet de spareribs af en laat ze afkoelen. Bestrijk ze met de saus en laat ze op voldoende afstand boven niet te hoog vuur circa 20 minuten roosteren. Keer ze in die tijd regelmatig om en bestrijk ze telkens met de barbecuesaus zodat er een dikke glanzende laag ontstaat.